Lieve papa,

Ik ben bezig met nieuwe meubels kopen. Voor het huis dat ik niet lang na je overlijden kocht. Mijn eerste koophuis. “Papa zou trots op je zijn geweest”, zegt mama nog regelmatig. Ik hoop het.

Een mooie vitrinekast voor de 1e verdieping. Om mijn mooiste en meest kostbare spullen te bewaren. Herinneringen van vroeger. En een aantal erfstukken van jou.

Op Marktplaats vond ik een mooie advertentie. 2 vitrinekasten, een bureau en een dressoir. Ik heb het niet allemaal nodig, maar ik kon het voor een habbekrats krijgen en we hebben er de ruimte voor.

Vannacht was ik in mijn droom opeens in Noorwegen om de meubels op te halen. Nee, de adverteerder woont eigenlijk in Zoetermeer. Maar je weet hoe dat gaat in dromen. Je gaat dingen door elkaar halen. En zo ontstaan de mooiste combinaties.

Onze auto was veel te klein om de spullen mee te krijgen. Maar we mochten de Volvo van mijn oom meenemen. En zo zag ik vannacht opeens niet alleen m’n overleden vader weer. Maar was ik ook bij m’n veel recenter overleden oom. Zijn jullie nu samen daarboven?