Nieuwe raamdecoratie in de badkamer nodig? Ga voor plisségordijnen!

Nieuwe raamdecoratie in de badkamer nodig? Ga voor plisségordijnen!

Raamdecoratie is belangrijk voor de sfeer, privacy en uitstraling van een ruimte. Dit geldt ook voor raamdecoratie badkamer. De juiste raamdecoratie kiezen voor je badkamer betekent dat je op zoek moet naar een optie die vochtbestendig is, voldoende licht doorlaat, maar ook inkijk volledig tegengaat. Je wilt immers dat niemand naar binnen kan kijken, maar niet in het donker staan bij het tanden poetsen. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van rolgordijnen?

Je wilt natuurlijk niet dat buren of voorbijgangers makkelijk naar binnen kunnen kijken terwijl je in de badkamer bent. Voor deze ruimte wil je dus iets kiezen dat goed afdekt, maar nog wel voldoende licht doorlaat. Daarnaast is de badkamer natuurlijk een vochtige ruimte, dus je raamdecoratie moet wel tegen een beetje water kunnen. Verder is het fijn als je zelf kunt bepalen hoeveel daglicht er binnenvalt. Misschien wil je wel lekker veel licht als je je aan het klaarmaken bent, maar minder als je een ontspannend bad neemt.

Welke soort rolgordijnen kies je?

Wat je zou kunnen doen in de badkamer, is kiezen voor plissé gordijnen. En dan natuurlijk wel plissé gordijnen op maat. Wat deze gordijnen zo uniek maakt, is hun geplooide stof die zich netjes opvouwt wanneer je ze omhoog trekt. Dit zorgt niet alleen voor een moderne en opgeruimde uitstraling, maar maakt ze ook handig in gebruik. Zo kun je de lichtinval goed combineren met privacy op de momenten dat je dat nodig hebt. Een groot pluspunt van plisségordijnen is daarnaast dat ze in veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Je kunt kiezen uit doorschijnende stoffen die zacht licht doorlaten voor een warme, gezellige sfeer. Maar als je meer privacy nodig hebt, zoals in de avonduren, zijn er ook ondoorzichtige opties die nieuwsgierige blikken buiten houden terwijl ze nog steeds wat licht binnenlaten.

Een andere handige feature van plissé gordijnen is de 'top-down bottom-up'-functie. Dit betekent dat je het gordijn zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven kunt openen en sluiten. Bij het kiezen van plissé gordijnen voor je badkamer, moet je natuurlijk ook aandacht hebben voor de kleur en de soort stof. Omdat ze in verschillende stijlen beschikbaar zijn, is het niet moeilijk om iets te vinden dat perfect past bij de rest van je interieur. Of je nu gaat voor een neutrale kleur die overal bij past of een opvallend patroon voor een beetje extra flair, plissé gordijnen kunnen een mooie aanvulling zijn op de sfeer van je badkamer. 

Geef een reactie